Momentum je dizajn studio uz Silicijumske doline koji je tokom 20 godina postojanja radio sa klijentima kao što su Facebook, Logitech, Adobe, Intel, MasterCard, Sony Playstation i mnogi drugi. Akvizicija ovog studija ukazuje nam i na to da se srpski HTEC polako sprema za izlazak na berzu.

HTEC Group, kompanija osnovana u Beogradu a ima sedište u San Francisku, objavila je akviziciju produktnog dizajn studija Momentum Design Lab što predstavlja treću po redu akviziciju kompanije HTEC. Kako navode iz ove kompanije, ovo je njihova strateški najvažnija akvizicija do sada.

Momentum će nastaviti da svojim klijentima pruža usluge dizajna digitalnih proizvoda pod istim imenom, dok će u isto vreme raditi sa vodećim inženjerima u HTEC-u na razvoju digitalnih rešenja i proizvoda za zajedničke klijente, otkriva ekskluzivno za Netokraciju Aleksandar Čabrilo, generalni direktor HTEC Group i dodaje:

Uloga Momentuma će biti da svojim dvodecenijskim iskustvom i reputacijom u domenu produktnog, CX i UX dizajna i inovacija, osnaži i proširi HTEC-ova dosadašnja znanja iz istih domena.

Mi smo i ranije sarađivali sa Momentumom u ulozi partnera pa sada planiramo da dovedemo tu saradnju na viši nivo. Momentum timovi će raditi zajedno sa lokalnim timovima u Srbiji i regionu na zajedničkim projektima. Plan je da u narednom periodu pronađemo nove sinergije kako bismo zajedničkim klijentima ponudili mnogo širi spektar usluga od idejnog rešenja do realizacije.

Pored toga što će dodatno osnažiti kapacitete za razvoj digitalnih proizvoda, ova akvizicija znači i da kompanija sada zapošljava preko 850 ljudi u Srbiji i jos 150 u SAD-u, Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Mađarskoj i Rumuniji.

Inače, u poslednje dve godine HTEC Group je porastao čak četiri puta – sa 250 zaposlenih u četiri tehnološko-razvojna centra u Srbiji na preko 1.000 zaposlenih na 12 lokacija u šest zemalja Jugoistočne Evrope.

Akvizicija Momentuma otvara nove mogućnosti za sve zaposlene u HTEC-u

Iz ove kompanije takođe ističu i da Momentum kao najveću vrednost donosi pomenutu dvodecenijsku ekspertizu, reputaciju i najkvalitetnije metodologije u dizajniranju digitalnih proizvoda, koja će HTEC-u pomoći da transformiše industrije i poslovanje svojih klijenata. “Pet godina za redom, kompanija je rangirana kao prva u svetu iz oblasti UX dizajna na popularnoj biznis platformi Clutch. Sa ekspertizom razvoja digitalnih proizvoda u domenu finansija, zdravstva, marketing tehnologija, medija i zabave, softverskih rešenja i proizvoda široke potrošnje, Momentum će upotpuniti postojeće inženjerske kompetence HTEC-a u istim oblastima”, navode oni.

Katarina je urednica Netokracije u Srbiji i komunikolog koji je radio u svim vrstama medija, PR-u i marketingu. Dev teme su “her thing”, a prati i oblast digitalnog marketinga, digitalizaciju državnog sektora i nove tehnologije.

ODGOVORI

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.